Ekstra II 2024

Ekstraordinær generalforsamling i Hvidovre Bådelaug mandag 9. september 2024


 

  1. Valg af dirigent

Per blev valgt som dirigent.

Per erklærede det ekstraordinære generalforsamling retidigt indkaldt.

 

2, Bemyndigelse til at bestyrelsen må forhøje lånebeløbet fra oprindeligt DKK 2.000.000,- til DKK 2.500.000,- Grundet sigende råvarepriser og moms har vi behov for yderligere DKK 500.000,

 

Formanden gennemgik det opdaterede tilbud om genopførslen af broen og der var beretning fra formanden;

 

Kære medlemmer af Hvidovre Bådelaug, velkommen til endnu en ekstraordinær generalforsamling, som er en følge af vores sidste ekstraordinære generalforsamlingen af 29 april 2024.

Der har været en lang og opslidende proces vi har været igennem og til tider har jeg været ved at kaste håndklædet i ringen, og give op! –  vi startede med dialogen med Kommunen lige efter broen forsvandt sidste år

 

Møde, på møde, telefonsamtaler, flere møder og konstant opfølgning– Men vi SKAL have vores bro igen!

 

  1. apri 2024 blev der enstemmig givet bemyndigelse til bestyrelsen om, at arbejde videre med optagelse af lån på DKK 2. millioner igennem Kommune Kredit, med Kommunal lånegaranti som forudsætning.

Priserne har udviklet sig siden vi modtog første tilbud fra Entreprenør Zøllner og bestyrelsen har drøfte konstruktionen med Broudvalget, og som følge heraf har vi besluttet at benytte en større dimension på bro pælene.

Og så er der lige momsen på DKK 500 tusinde!

Vi søger naturligvis momsrefusion og vi har været i dialog med SKAT og spurgt om vi vil kunne modtage fuld momsrefusion for brobyggeriet, hvilket SKAT har bekræftet

Det betyder i praksis at vi trækker mere moms fra, end vi indbetaler - og opnår dermed en negativ momsrefusion.

Det er meningen at momsrefusionsbeløbet skal bruges til ekstraordinær afdrag på lånet efterfølgende.

 

Hvidovre Kommunalbestyrelse behandlede vores ansøgning om Kommunal lånegaranti, til optagelse af lån via Kommune Kredit – Jeg var selv tilstede på tilhørspladserne.

På mødet var der bred enighed om at stille lånegaranti.

Efter punktet på dagsordenen blev der tekniske problemer med lyden og Kommunalbestyrelsesmødet blev afbrudt i 10 minutter.

Jeg havde her lejlighed til at tale med flere gruppeformænd for de forskellige partier og lister samt Borgmesteren som alle ønskede os tillykke.

Gik glade hjem med en god fornemmelse, at nu var den sidste snuplesten ryddet af vejen for vi kunne for vores nye bro.

Kontaktede derfor Kommune Kredit for at, informere dem om nu var sagen behandlet og godkendt.

Kommune Kredit ville så havde selve sagsfremstillingen til gennemlæsning, så den kunne de trække på Kommunens hjemmesider, så langt så godt.

 

Jeg fik efterfølgende dag en opringning fra Kommune Kredit, hvor sagsbehandleren meddelte at hun havde vendt sagen med hendes Kreditchef, om man var ikke tilfreds med Kommunens sagsfremstilling, heraf fremgår det at Kommunen har besluttet en henstillingserklæring og at stille Kommunal lånegaranti, når de har modtaget lånetilbud fra Kommune Kredit, der er bare det -  Kommune Kredit, sender ikke lånetilbud.

Den Kommunale lånegaranti kræver af medlemmer af Hvidovre Bådelaug, solidarisk hæfter overfor Kommune og Kommunen hæfter overfor Kommune Kredit

Tog fat i Økonomidirektøren/ Borgmesteren  i Hvidovre Kommune, og referere til afgørelsen fra Kommune Kredit.

Økonomi direktøren spurgte ind til om vi have tilbud fra Entreprenøren, om jeg kunne sende en kopi, der var nu allerede tidligere fremsendt til Kommunen, men selvfølgelig skulle vi ikke forsinke sagsbehandlingen, så kopi af tilbud blev fremsendt samme dag.

 

Summa Sumarum..

Der skal nu udarbejdes en ny sagsfremstilling til beslutning forhåbentlig her ultimo september. Økonomi direktøren siger det er en formssag og vi nok skal få vores låne garanti

 

På samme Kommunalbestyrelsesmøde blev det besluttet efter henvendelse til Borgmesteren! At Kommunens Fundraiser nu gerne nu må være Hvidovre Bådelaug behjælpelig at søge Fonde.

Vi skal nu i gang med at søge fonde, så vi forhåbentlig kan få afviklet lånet hurtigere.

Tak for ordet!

 



Der var efter formandens beretning en længere debat om hvorvidt man som medlem af HBL heftede personligt for foreningens gæld.

Dette blev her afvist – og det blev forklaret, at man som privatperson ikke kan hæfte for gæld, som man ikke har skrevet under på som privatperson – og der ikke vil blive stillet krav om, at man som medlem af HBL hæfter for lånet.

Leon spurgte om man kunne sende det (bestyrelsen må forhøje lånebeløbet fra oprindeligt DKK 2.000.000,- til DKK 2.500.000) til afstemning under forudsætning om at medlemmerne ikke hæfter personligt

Forslaget blev enstemmigt vedtaget.


Evt.

Kurt synes vi skulle pumpe lidt optimisme i forhold til at sikre fundraising. Det var Leon enig i.